În perioada 23 iunie – 02 iulie 2019, un grup de tineri din R. Moldova, din cadrul Asociației Obștești ,,Advit” Europa fără Frontiere au participat la proiectul ,,We Can Do It” în Baku, Azerbaidjan alături de alți tineri din 11 țări din Europa Centrală și de Est și Țările Caucaziene: Germania, România, Ucraina, Belarus, Azerbaidjan, Georgia, Bulgaria, Spania, Polonia, Franța și Rusia. Aceste activități au fost susținute de programul Erasmus+ și coordonat de organizația germană GEB, Education and Mobility in Europe. Scopul proiectului este integrarea și incluziunea persoanelor cu CES (cerințe educaționale speciale) în comunitate, punând accent pe capacitățile deținute de participanți și transformarea dizabilităților în abilități.

 

 

 

Toate activitățile desfășurate:

seara interculturală, workshop-urile ( dans, sport, creație, teatru forum, înot) au fost planificate, adaptate și organizate în așa fel ca să poată participa toți cei 73 de tineri. Deasemenea, participanții au avut ocazia să viziteze câteva obiective turistice în orașul Quba, 4 muzee din orașul Kusary, care reprezintă cartea de vizită a orașului. Au făcut cunoștință cu istoria, cultura, obiceiurile și tradițiile, mâncarea tradițională din Azerbaijan. În această perioadă scurtă tinerii au avut parte de momente de bucurie, zâmbete și lacrimi de tristețe la final de proiect, făcându-și noi prietenii.


 

 

Voluntarii despre proiect:

,Familia nu se incepe cu o relatie de singe, dar nici nu se termina…proiectul we can do it este si va fi mereu o parte din sufletul meu. Sunt deja trei ani de cind sunt implicata in aceasta aventura frumoasa, alaturi de oameni deosebiti, unici prin felul lor de a fi, de a vorbi, de a se distra. In orice experienta in viata pentru mine conteaza cel mai mult emotia pe care am trait- o, iar ceea ce am simtit in acest youth exchange e mai mult decit o emotie, e o stare de spirit permanenta , o dragoste frumoasa fata de persoane, o prietenie adevarata”.

 

 

Scrisoare de la mama Anei Budan, voluntară cu CES.
Stimata doamna Lilia, Vreau sa va multumesc pentru oportunitatea oferită fiicei mele( Anișoara Budan) de a călători la Bacu și a fi parte a grupului de tineri condus de D-voastră. Deasemeni va sunt profund recunoscătoare pentru grija și suportul pe care i l-a oferit întreaga echipa pe parcursul călătoriei. 
Impresiile, emotiile cu care vorbește despre timpul petrecut in Azerbaidjan    sunt dovada faptului ca s-a simțit foarte bine și a avut un timp minunat. Sper ca pentru toți a fost la fel. Va multumesc și va doresc o vara frumoasa in continuare!